Aankomende activiteiten

Wat? Opening Stadspark Maastricht Oost (Koningsplein)
Wanneer? 16 juni 2018

De hele dag feest van 14:00 uur tot 23:00 uur. Hieronder het hele feestprogramma.

Vorige Activiteiten

Wat? Actie ING ‘Help Nederland vooruit’
Wanneer? 12 maart 2018

Dankzij jullie stem hebben wij de vierde prijs gehaald bij ING- “Help Nederland vooruit”, goed voor € 1.500,–! Weer een stukje korter bij ons uiteindelijk doel!

Foto’s: Luc Hommes

Wat? Bezoek burgemeester en wethouders
Wanneer? 26 september 2017

Op 26 september 2017 kwamen de burgemeester en de wethouders de plannen voor Maastricht-Oost aanhoren en bewonderen. Bij Bistrot On Top kreeg de Stichting volop de gelegenheid om zijn plannen voor het Konings- en Oranjeplein aan het College uit te leggen. Deze waren zeer geïnteresseerd en reageerden enthousiast.

Foto’s: Fred Berghmans

Wat? Burendag op het Oranjeplein
Wanneer? 23 september 2017

Zaterdagmiddag 23 september Burendag op het Oranjeplein! Georganiseerd door de Stichting Stadspark Maastricht-Oost. Het is een zonnige dag en op het grasveld aan het Oranjeplein komen buren uit Wyckerpoort, Wittevrouwenveld en Scharn bij elkaar om te eten, drinken, lachen én bewegen. Hun buurten waren jarenlang door de A2 van elkaar gescheiden. Buren die elkaar dankzij de Groene Loper weer ontmoeten. De koffie is gesponsord door Blanche Dael, het fruit door Albert Heijn, de cake door Avenue2. Bovendien hebben leerlingen van de I.S.K. School aan de Hunnenweg hapjes gebakken. Het grote schaakspel dat hier straks in het park komt te staan, wordt ook door het Oranje Fonds gesponsord. Als er geld van de burendag over is, gaat het naar de Stichting. Zo komt het toch het park ten goede.

Foto’s: Fred Berghmans

Wat? Startsein voor de restauratie van het oorlogsmonument van Charles Eyck
Wanneer? 15 juni 2017

15 juni is het startsein gegeven voor de restauratie van het oorlogsmonument van Charles Eyck. Dit in aanwezigheid van onder andere de erven Eyck, wethouder Gert-Jan Krabbendam en William Graatsma. Aanvankelijk zou de Stichting Stadspark Maastricht-Oost ook voor deze restauratie fondsen werven. Maar de Gemeente Maastricht heeft haar verantwoording genomen en neemt de € 50.000,-, wat herstel gaat kosten, voor haar rekening.

Wat? Collecte
Wanneer? 10 juni 2017

Zaterdag 10 juni hebben wij gecollecteerd in de wijken rondom het nieuwe Stadspark Maastricht-Oost, hiermee is €2240 opgehaald! Daarnaast hebben veel mensen de plannen gesteund door een bedrag over te maken, samen is dit goed voor €5667,82!! (Dit is zonder de gesponsorde bedragen van bedrijven)

Heb jij de collecte gemist en wil je ook wat bijdragen voor extra voorzieningen in het nieuwe stadspark? Overmaken kan naar het volgende rekeningnummer: NL31RABO 0312 2958 47

Wat? Fotomoment
Wanneer? 27 mei 2017

Om te laten zien dat onze buurtgenoten achter onze plannen staan voor de herinrichting van het nieuwe Stadspark Maastricht-Oost hebben wij op 27 mei een fotomoment georganiseerd.

Ondanks het feit dat veel mensen afwezig waren omdat het een lang vrij weekend was en de temperatuur van 34 gr .C  Hadden veel mensen de moeite genomen om hierbij aanwezig te zijn. Wij hebben er een klein food truck festival van gemaakt met stemmige muziek, een ijskraam en een Hamburgerwagen.

De eerste sponsoren de Rabobank en Albert Heijn overhandigde ons hun symbolische cheque. Al met al een korte maar geslaagde actie!

Wat? Bomen verkoop
Wanneer? 19 november 2016

In november 2016 werden veel monumentale bomen op het Oranje- en Koningsplein gekapt. Hun conditie was sterk achteruit gegaan en zorgde voor een risicovolle situatie voor verkeer en voetgangers. Om iets terug te doen voor de omwonenden, heeft de gemeente de bomen aan Stichting Stadspark Maastricht-Oost geschonken. De belangstelling was groot. Veel mensen wilden de stammen gebruiken voor een kunstobject, een natuurelement, meubels, maar ook de snel gezaagde kaasplanken vonden gretig aftrek. Veel bomen waren helaas te slecht of bevatten teveel kogels en granaatscherven om gebruikt te kunnen worden. De opbrengst bedroeg desondanks € 1600,-.

Wat? Tunnelweekend
Wanneer? 29 & 30 oktober 2016

Tijdens het Tunnelweekend in november 2016 heeft de Stichting zich gepresenteerd om meer aandacht te vragen voor en ruchtbaarheid te geven aan de plannen voor het Oranje- en Koningsplein. Hier werd een virtuelefilm getoond en zijn flyers uitgedeeld aan belangstellenden.